Zaman: Pzr/May/2013 05:53

1. sayfa (Toplam 11 sayfa) [ 153 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: FIFA 12 Ultimate Team inceleme
MesajGönderilme zamanı: Çrş/Kas/2011 14:22 
Turnuva Organizatörü
Kullanıcı avatarı

Fifa 10 da bir kere ucretsiz deneme modunu oynadigimda karsima iskambili andiran kartlar cikinca hic bir sey anlamadigim ve universitede dahi hic iskambil kartlarina bulasmadigim icin oynamaktan hemen vazgectigim mod..
Simdi ise bosa gecen Ultimate teamsiz zamanima yanmiyorum desem yalan olur. Cunku cok daha fazla zamanimin oldugu o donemde oyundan kacan korkaklarla head to head maclar yapmak zorunda kaliyor olmanin verdigi sinirden bende eser yok.. Sebebi mi ? Sebebi Inceleme yazisinda…
Ultimate Team : Gercek futbol dunyasi.. Detaylandirmadan kisa kisa ozetleyecegim.
Amac bu moda ilk girerken ismini kendimizin ama oyuncularin Ea tarafindan bize verildigi takimi hayallerimizin takimina donusturmek. Ilk etapta size verilen ortalama 55-60 overalli oyunculardan olusan kadroyla maclara basliyoruz. Mac yaptikca yenilsenizde EA size coins diye tabir edilen paralardan her mac sonunda veriyor. Bu da kimsenin oyundan kacmamasini sagliyor ki bu benim icin cok ama cok onemli bir detay.. Cunku mac sonucu kazanacaginiz para mac icindeki basarinizla dogru orantili. Ornek; attiginiz golun fazlaligi, yaptiginiz skil hareketlerin coklugu, topa sahip olma oraniniz vs.. Bir mac sonunda gosterdiginiz basariyla dogru orantili olacak sekilde hesabiniza 300-800 coins arasi para geliyor. (Ben dun 794 coins kazandim)

Oyuncu transferleri: Tam bir gercek futbol dunyasi dedim ya, inanin oyle.. Kadronuzda gormek istemediginiz oyuncuyu ister direk quick sell ile hemen satabilir isterseniz suresini ve baslangic fiyatini kendiniz belirleyeceginiz sekilde acik arttirma piyasasina gonderebilirsiniz. Diyelim ki elinizdeki 60 overalli bir oyuncuyu satmak istiyorsunuz, baslangic fiyatini en az 150 olacak sekilde pazara koyabilir isterseniz buy now secenegini de secerek satisi hizlandirabilirsiniz. Yani elinizde piyasa degeri 3.000 coins olan bir futbolcu var, siz baslangic fiyatini 150 coins olarakta belirleseniz dahi piyasa arz talep dengesinden dolayi o oyuncu son saniyeye kadar verilen tekliflerle gercek fiyatini bulacaktir. Ayrica birkac cesit olan EA packlarini coins ile satin alarak acabilir ve icinden cikan oyuncuyu kadronuza dahil edebilir yada direk satisa gonderebilirsiniz. Ayrica bu paketlerin icinden oyuncu kartlarinin yanisira stadium, sozlesme saglik, oyuncu gelistirme gibi kartlarin ciktigini belirtmekte fayda var..

Oyuncu cesitleri: Oyunda 4 cesit futbolcu mevcut.. Bronz, Silver, Gold ve If.. Sanirim anlasilmayan sadece If.. Zira digerleri bildiginiz uzere Bronz gumus ve Altin oyuncular.. If kartli oyuncu : EA tarafindan dunyada o haftanin en iyi kadrosu olarak belirlenen takimdaki oyunculardan olusan kart.. Ender bulunan, satin aldiginiz packler icinde ender sekilde karsiniza cikan, direk piyasadan satin almak istediginizde normalinde daha fazla para vermenizin gerektigi ama normalinden daha ustun ozelliklere sahip oyuncu karti.. Ornek : Kaleci neuer tahmin edeceginiz uzere Gold oyuncudur, ama bu oyuncunun If olani vardir ve kolaysa gol atin.. Tabi fiyatinin el yaktigini soylemeden gecmeyelim.. Ayrica her oyuncu kartinin uzerinde hangi taktik icin oldugu yaziyor.. Yani birden fazla taktik icin hazirlanmis ayni oyuncular mevcut.. Takimi kurarken oncelikle sisteminizi belirlemeniz ve ona gore uygun kartta oyuncu satin almaniz gerekmekte.. Ornek olarak Sol acikta oynatacaginiz Arshavin kartinin 4-3-3 ya da 4-4-2 olani var ve sisteminiz 4-3-3 ise satin aldiginiz Arshavin 4-4-2 ise verimi inanin dusecektir.. Bu da asagida acikladigim Chemistry (Takim Kimyasi) olumsuz yonde etkileyecektir.

Digerler: Oyuncularin yanisira ayni sekilde diger tum satin alacaginiz ya da satacaginiz varliklarda Bronz silver ve Gold olarak siniflandirilmis durumda.. (Kontrat kartlari, saglik paketleri, stadyumlar, formalar, armalar, toplar…vs) Kontrat kartlari cok onemli. Oyuncularinizin uzerinde kalan contrat sureleri yaziyor ve bu rakamlar kac mac daha oynatabileceniz anlamina geliyor. Stogunuzda devamli contrat tutmanizda fayda var zira onemli bir maca girmeden once hic paraniz yoksa ve oyuncunuzun kontrati bittiyse ne yazikki oynatamiyorsunuz.. Sakatlik durumunda ise yine oyuncunuzun kartinin uzerinde kac mac sahalardan uzak kalacagi yazmakla birlikte elinizde uygun saglik paketiniz varsa iyilestirerek mac kadronuza alabilirsiniz. Oynayacak oldugumuz topu, formayi, armayi ve stadi kendimiz satin alarak belirleyebiliyor olmamiz sanirim bircogumuzun hayal ettigi ozelliklerden birkaci..

Fiyatlar: Bir kere sunu direk soylemeliyim, oyuncu ya da diger varliklarin fiyatlari tamamen gercek piyasa kurallarina gore sekilleniyor. Yani cok fazla bulunan ve cok fazla kisi tarafindan satisa konan oyuncularin fiyatlari dogal olarak dusuyor. Ayrica 85 overellik bir gold ST oyuncusunun fiyati atiyorum 15.000 coins ise sakin zannetmeyin ki 60 overalli ST oyuncularinin fiyati 500 coins olacak.. Oyun ve turnuva formatlari kendi aralarinda kategorize edildigi icin oyuncu fiyatlarida o sekilde belirleniyor.. Mesela su an kurmus oldugum silver kadro icin almak istedigim ozellikteki oyuncularin overali 72 olmasina ragmen fiyatlar 50 bin coinslerde seyrediyor..

Online turnuvalar: Oyunun icinde sonunda kupa aldiginiz online turnuvalar mevcut ve her birinin farkli kurallari var.. Ornek verecek olursa silver turnuvaya katilmak istedigimiz de kadromuzdaki oyuncularin tamami guc olarak en fazla silver ozellikte olmali.. Bunun en sevdigim tarafi kurdugum tas gibi silver kadroyla gold turnuvalara katilmak ve rakibi delirtmek.. Birde rakibin mac sonunda kazanacigi para icin oyundan cikamadigini dusunurseniz tadindan yenmiyor.. Turnuvayi kazanmaniz neticesinde alacaginiz para odulu de ayri bir guzellik..

Chemistry: Takim kimyasi.. Kadronuzu kurmadan once sag ust kosede de goreceginiz uzere kurmus oldugunuz kadronun uyumu.. Ornek olarak ben Silver Ispanya ligi kurdum. Takimdaki tum oyuncularim silver ve Ispanya La liga da oynuyor.. Dolayisiyla takim kimyam 100.. Etki ediyor mu derseniz inanin daha once Gold kadro kuran birisi olarak soylemeliyim ki oyunda resmen akiyorum..  Tabi takim kimyasini etkileyen tek ozellik bu degil.. Secmis oldugunuz sisteme uygun oyuncular alip hepsini kendi yerlerinde oynatmaniz gerek.. Ornek ben 4-1-2-1-2 sitemine uygun sekilde o system kartinda oyuncular aldim ve yerlerine oynattigim icin takim kimyam 100. Hedefim simdilik en iyi ispanya ligi silver kadrosunu olusturmak.. Bunun icinde elbette para lazim..

Modun tek eksigi: Isin icine gercek para girmis olmasinin avantaji olmakla birlikte dezavantajlarida mevcut.. Ornek olarak gold paket satin almak istiyorsunuz, 5000 ve 7500 luk gold pack ler mavcut. Bunu satin almanin 2 yolu var.. Maclar ve basarilariniz sonucunda kazandiginiz 5000 coins ile ya da gercek para ile.. Ufak rakamlar belki ama inanilmaz bir dongu var. Millet dunyada delirmis durumda, herkes dunyanin en iyi kadrosunu kurmak icin milayarlar harciyor. Pack ler satin aliyorlar, coins satin aliyorlar.. Coins satma ve satin alma olayi cok ciddi yayginlasmis durumda.. Oyunu devamli oynayip coins kazananlar bunu ticarete dokup gercek para karsiliginda coins satarak ek gelir saglamaktalar.. Piyasa fiyatlari hakkinda bilgide vereyim.. 100 bin coins satin almak isteyen birisi 35 TL odemek durumunda.. Coins/Tl piyasasi bu.. Tabi burda hosuma gitmeyen ama bicogunun zamani az oldugu icin hosuna gidecek olan durumda gercek parayla coins alip istedigi kadroyu kolaylikla kurabiliyor olmasi.. Bu modu sadece zevkine oynayanlarin degil asiri hirs yapanlarin tercih ettigi yontem oldugunu belirtmekte fayda var..

Ozetle: Once gold kadro kurmustum, baktim ki bunun sonu yok, tum oyuncularimi acik arttirma piyasasinda sattim, yerine sifirdan silver Ispanya ligi kadrosu kurdum. Old Trafford stadini satin aldim, forma olarakta Gs formasi pek bulunmadigi icin guzel bir parcali sari-kirmizi forma satin aldim. Arma olarak yine Gs armasi bulamadigim icin uzerinde Osmanli armasi olan Portsmouth takiminin armasini satin aldim..

Simdi gold turnuvalara katilarak gold kadro sahiplerini delirtmek en buyuk zevkim.. Bu moda gecen arkadaslar ile coins odullu turnuvalar yapabiliriz, zevkli olacagindan hic suphem yok..
Not : Ps3 uzerinde Ultimate modunda yapabildiginiz tum herseyi ozellikle oyuncu alim satim vs asagidaki linkte web uzerinden de yapabiliyorsunuz.. Zaten ps3 basinda degilken oyuncu alim satim vs ilgilenmek ayri bir keyif…

http://www.ea.com/uk/football/fifa-ultimate-team

Umarim basit dilde de olsa anlasilir bir inceleme olmustur..

Herkese iyi oyunlar..

Mesaj Başlığı: Re: FIFA 12 Ultimate Team inceleme
MesajGönderilme zamanı: Çrş/Kas/2011 14:24 
Amatör Oyuncu
Amatör Oyuncu
Kullanıcı avatarı

bu iyi olmadı kanki bee
işi gücü bıraktım şimdi takım kuruyorum :D:D:D:

MesajGönderilme zamanı: Çrş/Kas/2011 14:28 
Turnuva Organizatörü
Kullanıcı avatarı

Ula beni sen bulastirdin zaten konusma :mrgreen: :mrgreen:

MesajGönderilme zamanı: Çrş/Kas/2011 14:35 
Amatör Oyuncu
Amatör Oyuncu
Kullanıcı avatarı

kanki senin bacanağı (arşavin) 3000 e satayım sana :D:D

MesajGönderilme zamanı: Çrş/Kas/2011 14:37 
Turnuva Organizatörü
Kullanıcı avatarı

Kanki ben Silver kadro takiliyom, bizim bacanak bizi bozar :):)

MesajGönderilme zamanı: Prş/Kas/2011 17:28 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

forumumuza sitemize saldıranların Allah belasını versin, şuraya kafamdaki soruları listelemiştim 10-15 tane gönderemedim arada kaynadı gitti....
------------------------
abi kısaca soruyorum;

1- 2 haftadır oyuna girmedim diyelim oyuncuların kontratı bitiyor mu, yoksa kontrat tamamen oynadığı maç sayısıyla mı ilgili

2- kontrat bulunmuyor diyelim elimizde adamın da maç süresi bitti, boşa mı gidiyor elimizden yoksa satabiliyoruz ama oynatamıyor muyuz

3- if oyuncu çok saçma, bu arada rakibin kadrosunun gold ya da silver oyuncu ağırlıklı olduğunu nasıl anlıyoruz

daha eklerim bol sorum var zaar, cevap için teşekkürler

yeni sitemiz ---> http://www.selectdergisi.com/

MesajGönderilme zamanı: Prş/Kas/2011 17:35 
Efsanevi Oyuncu
Efsanevi Oyuncu
Kullanıcı avatarı

1- maç sayısıyla ilgili
2-aynen oyuncu duruyor sadece oynatamazsınız
3-onu kesin olarak sadece kadroya bakınca anlayabiliyoruz maça çıkmadan hemen önce

benimde bir sorum var EA nın sitesinden UT takımımızı kontrol edebiliyomuşuz nasıl yapıcaz girmedi benimki

http://forum.donanimhaber.com/m_45933204/tm.htm

MesajGönderilme zamanı: Prş/Kas/2011 17:54 
Turnuva Organizatörü
Kullanıcı avatarı

ben dün başladım Aykan Abi takıldığım yerlerde kafanı şişirebilirim.İlk önce turnuvaya girmeden onlıne normal maclarla coins kazanıyorum sende doğrumu başlamışım ? Yada önerebileceğin bir şeyler varmı?

Givanildo Vieira de Souza Hulk #12
Lukas Podolski #10
Arjen Robben #10
141007 - ~

MesajGönderilme zamanı: Prş/Kas/2011 18:24 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

peki kontrat yok diyelim tün oyuncuların da oynama süresi bitti coins de yok
noluyo o zaman :roll: bir çıkış yolu oluyor mu?

MesajGönderilme zamanı: Prş/Kas/2011 18:54 
Efsanevi Oyuncu
Efsanevi Oyuncu
Kullanıcı avatarı

hiç görmedim öyle bişe ama olmaz galiba
herkesi 200 den satıp 150 den tekrar almaya çalışırsın

http://forum.donanimhaber.com/m_45933204/tm.htm

MesajGönderilme zamanı: Prş/Kas/2011 19:41 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

bu ne ya,
online maç yapsam head to head kopmayan bağlantım oyunu aldığımdan beri
single maç yaparken ultimate team da 2 kere koptu bu nedir ya

ızdırap gibi şerefsizim ya...
-----------------
benim böyle single maçlarımda da kontrattan yiyor mu?

bir de oyuncuları her maç 11 çıkartabiliyor muıyuz, rotasyon şart mı, kondisyondan yiyor mu

MesajGönderilme zamanı: Prş/Kas/2011 20:13 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

kafayı yedirecek bu mod bana

bu sefer de single maçı online olarak yapayım dedim ultimate de
maçı 2-1 kaybettim maç bitti bağlantım koptu
lan böyle saçmalık mı olur
normal head to head da 1kere kopmuş değil bağlantım daha
:evil:

bir de inanılmaz adaletsiz bir mod yeni başlayan biri için

MesajGönderilme zamanı: Prş/Kas/2011 21:42 
Profesyonel Oyuncu
Profesyonel Oyuncu
Kullanıcı avatarı

Ben ultimete team'e girip nedir ne değildir diye uğraşmaya, oyunu çözmeye üşendiğimden bulaşmamıştım ama bu fevkalade incelemen sayesinde ben de oynamaya başlayacağım. Ve şu anki oynamak isteğim ps3'e girmeden takımımızla uğraşabiliyor olmamız. Çünkü benim o kadar vaktim yok. Dışarıdayken takımı idare edip eve gidince 2-3 maç yapmak cok zevkli ve heyecanlı olacaktır. Hatta kendimi tamamen klüp yöneticisi gibi hissederim heralde. :D bütün gün kağıt işleriyle uğraşıp aksama maça çıkmak. :)

İncelemen için çok teşekkürler. =D>

MesajGönderilme zamanı: Prş/Kas/2011 21:52 
Turnuva Organizatörü
Kullanıcı avatarı

Selamlar,
Sorulari bilgim oldugu kadar cevaplamaya calisayim.

Mac yapmadiginizda kontratlar bitmiyor, kontratlar mac sayisi uzerinden ve oyuncu kartlarinin uzerinde yazili.
Kontrati biten oyuncu icin hemen kontrat satin alabiliyorsunuz, zira kartlar 150-200 coinsten basliyor ki bu mac basina en az ortalama 300 coins kazandiginizi dusunurseniz kesinlikle sorun olacak bir durum degil.
Kontrati biten oyuncuyu satisa cikarabiliyorsunuz, sorun yok bu konuda.
Normal sekilde direk mac yaparsaniz karsiniza cikan rakip bronz kadroda olabilir goldda. Hatta karisik..
Turnuvalara girerseniz zaten turnuvalarin uzerinde aciklama var, ornek silver turnuvada boronz ya da silver kadronuzla yada bronz-silver karisik kadro oynayabilirsiniz. Gold turnuvada bronz-silver yada gold kadro ile oynayabilirsiniz.. Turnuva kurallari aciklamalari zaten aciklayici.. En guzel silver kadro ya da bronz kadro ile gold turnuvaya katilarak gold kadro oyuncularini yenmek..
If oyuncu cok ama cok az denk gelen bir kart, satin almasida cok zor, ancak gercek para ile satin alabilirsiniz ya da actiginiz packlerden sansiniza cikarsa..
Ornek gold turnuvaya katildiniz, maca cikmadan once rakibinizin kadrosu detayli sekilde ekrana geliyor.
EA sitesinden ps3 e baglanirken girdiginiz mail ve sifreyle baglanip takiminizi ordan yonetebilir transferler yapabilirsiniz. ozellikle ps3 basinda degilken oyuncu alim satimi vs burdan takip etmek cok kullanisli..
Oyunun bu modunu single ya da turnuvalarini oynamak icin internet baglantisi sart.. Nerden baslarsaniz baslayin her mac sonunda coins kazaniyor olmak en guzel yani ki bir kac mac sonra elde ettiginiz paralarla yavas yavas kurmak istediginiz kadroyu sekillendirmeye baslayabiliyorsunuz..
Kontrat yoksa, sureler bittiyse coinste kalmadiysa gibi bir durumun olmasi imkansiz gibi birsey.. Bi sekilde kadronuzun durumunu devamli gordugunuz icin gerekli mudahaleleri yapabiliyorsunuz cunku her macta para kazaniyorsunuz. Ne kadar cok gol, ne kadar cok iyi oyun, ne kadar cok skil hareketi yaparsaniz mac sonunda o kadar cok coins alirsiniz. Single maclarda da kontrat yiyor ama kontratlar pahali degil, 1 mac sonunda aldiginiz para ile en az 2 kontrat karti alabildiginizi dusunursek kontrat karti sorun olmaz..
Oyunculari her mac 11 cikartabiliyoruz, kondisyon kismina dikkat edemedim, ama fitnes karti gibi kartlari oyunculara yuklersek sakatlanma olasiliklari kesinlikle azaliyor..
Kopmalar ile ilgili acikcasi sanirim bugune has bir durum olsa gerek, zira 2 haftadir oynuyorum, boyle siklikla kopma olmadi. Koptugunda da macin o an skoru neyse onu tayin etti..
Adalet kismini avantaja cevirmenin bi takim yollari elbet var. 35 tl odeyerek 100 bin coins satin alabilir ve cok guzel bir gold kadro kurabilirsiniz. Oyuna ayiracak cok cok fazla zamaniniz yoksa 1 kerede olsa en azindan 17 tl odeyerek 50 bin coins almak mantikli gibi duruyor..

MesajGönderilme zamanı: Prş/Kas/2011 21:58 
Turnuva Organizatörü
Kullanıcı avatarı

http://www.ea.com/uk/football/fifa-ulti ... PLQA0bbZ4w

Bu link benim kurmus oldugum meshur silver kadrom..
Web uzerinden kadromu sizlerle inceleyebileceginiz sekilde paylasabiliyorum. Oyuncularimin uzerine tiklayip ozelliklerinide gorebilirsiniz..

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
 1. sayfa (Toplam 11 sayfa) [ 153 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: